Het laatste verenigingsnieuws

Gert-Jan ten Hove wint in IJssel bij Welsum

Gert-Jan ten Hove wint in IJssel bij Welsum

publicatiedatum: Zaterdag, 17 november 2018

De wedstrijd op de steigers in de jachthaven van Deventer kon ivm de lage waterstand niet doorgaan. De boten liggen nog in de haven en dan mag er niet gevist worden. De wedstrijdcommissie had de IJssel bij Welsum (pontje Olst) als vervangend wedstrijdwater gekozen. Het was koud, een paar graden nachtvorst en een guur windje maar wel zonnig. De verwachtingen voor de vangsten waren dan ook niet hoog. Dat viel uiteindelijk nog aardig mee, ten minste voor de helft die stroomafwaarts zat. Aan de andere kant werd praktisch niks gevangen. Vorige keer bij Wilp werd juist stroomopwaarts beter gevangen. Opvallend vandaag was het grote aantal houtingen dat gevangen werd. Eerst werd gedacht aan blauwneuzen maar bij naslag bleken het toch zeldzame houtingen te zijn. Dit zijn trekvissen die in zout water leven maar zoet water optrekken om te paaien.
Gert-Jan ten Hove werd eerste met 8.530 gram, 2e werd Gert Jansen met 7.365 gram en Harmen Ligtenberg 3e met 6.265 gram. In de tussenstand na 4 wedstrijden staat Gert Jansen bovenaan maar trekken we de slechtste wedstrijd eraf dan staat Harmen Ligtenberg er veel beter voor.
Voor de uitslag, de tussenstanden en wat mooi foto's van de houtingen -> kijk onder Wedstrijden, Uitslagen.

Lees verder

Harmen Ligtenberg wint aan de IJssel bij Wilp

Harmen Ligtenberg wint aan de IJssel bij Wilp

publicatiedatum: Zaterdag, 3 november 2018

Harmen Ligtenberg heeft de 3e wedstrijd van de wintercompetitie aan de IJssel bij Wilp gewonnen met 12,5 kilo vis. Het was mooi weer maar de dag begon wel erg fris. Werd er de afgelopen weken bulten vis gevangen in de IJssel, dat was nu wel anders. Het was op de meeste plekken schrapen om een visje te vangen en er werden ook de nodige nullen genoteerd. De jeugd liet het deze keer afweten, geeft niks jongens, volgende keer vissen jullie gewoon weer iedereen naar huis.
Voor de uitslag, de tussenstand en een fotoverslag -> kijk onder Wedstrijden, Uitslagen.

Lees verder

Milan Ligtenberg wint 2e wedstrijd wintercompetitie

Milan Ligtenberg wint 2e wedstrijd wintercompetitie

publicatiedatum: Zaterdag, 20 oktober 2018

Milan Ligtenberg heeft de 2e wedstrijd van de wintercompetitie gewonnen. Het parcours was kanaal Almelo de Haandrik bij Brucht. Vorig jaar werden er op dit stuk in dezelfde periode volop voorns gevangen maar door het warme weer zitten de voorns er nog niet. Er werden vandaag alleen maar baarzen gevangen en geen enkele andere vissoort. Daarbij zaten ook prachtige exemplaren zoals de foto's laten zien. De jeugd neemt het van de oude garde over. Zoals gezegd Miland werd 1e met ruim 2 kilo, Peter Visscher werd 4e en Jan Arne van Asselt 6e. En als we naar de tussenstand kijken wordt het helemaal duidelijk: 1e Milan Ligtenberg, 2e Jan Arne van Asselt en 5e Peter Visscher.
Voor de uitslag, tussenstand en mooie foto's -> kijk onder Wedstrijden, Uitslagen

Lees verder

Veel karpers op De Leeghte

Veel karpers op De Leeghte

publicatiedatum: Dinsdag, 16 oktober 2018

Tijdens de karperwedstrijd op De Leeghte werd dit jaar veel vis gevangen. Het weer speelde ook enorm mee. Waar we vorig jaar bijna van de kist af regenden konden we nu in het zonnetje zitten. De winnaar, Harmen Ligtenberg, wist met de vaste stok maar liefst 47 kg karpers in het net te krijgen waaronder een exemplaar van dik 9 kg. Goede tweede was Wim Dannenberg met 42 kg en derde Gert-Jan ten Hove met bijna 26 kg. In totaal werd er 322 kg vis gevangen. Op de site een aantal foto's, hierbij staat ook de uitslag.

Lees verder

Gerard Lankamp wint 1e wedstrijd wintercompetitie

Gerard Lankamp wint 1e wedstrijd wintercompetitie

publicatiedatum: Zaterdag, 6 oktober 2018

Gerard Lankamp heeft de 1e wedstrijd van de wintercompetitie 2018 gewonnen aan de visvijver Nijverdalseweg met 1.975 gram. Nou ja, wintercompetitie? Het was strak blauw en ruim boven de 20 graden, leek meer de zomercompetitie. Maar liefst 22 vissers hebben zich ingeschreven voor de wintercompetitie waarvan er vandaag 18 meevisten. De vangsten vielen nogal tegen. Met name de grotere vis liet het afweten op 1 platte na en wat mooiere voorns. Om mee te doen moest je dus wat bonusvissen vangen of grote aantallen. Dat kunnen de jongelui als de besten. Milan Ligtenberg werd knap 2e vandaag met 1.235 gram en zijn maatje Jan Arne van Asselt 4e met 920 gram net achter Erik Nijland met 1.140 gram. Dat belooft nog wat voor de toekomst met zulke goede jonge vissers.
Voor de uitslag, het tussenklassement en wat mooie foto's (met dank aan Jan Arne van Asselt) -> zie onder Wedstrijden, Uitslagen

Lees verder

Welkom

Bezoek nu ook onze Facebook pagina  

Lidmaatschap opzeggen?? Dat kan tot uiterlijk 1 oktober! Klik hier!!


Welkom op de website van de Hengelsportvereniging “Ons Vermaak” te Rijssen. Wij hopen met deze nieuwe website de informatie aan onze leden nog meer te kunnen verbeteren.
“Ons Vermaak” behartigt de belangen van ongeveer 1.700 leden. Deze leden komen voor het overgrote deel uit Rijssen en directe omgeving.
“Ons Vermaak” is lid van Sportvisserij Oost-Nederland en van Sportvisserij Nederland. Door deze samenwerking op regionaal en landelijk niveau is het mogelijk dat onze leden kunnen vissen in ongeveer 90% van het water in Nederland.
De vereniging beschikt over een eigen visvijver aan de Nijverdalseweg.
“Ons Vermaak” kent enkele commissies. Zij zijn een belangrijke schakel bij alle activiteiten. Een overzicht van de commissies en de samenstelling daarvan vindt u op de pagina Contact.