Nieuws

Jeugddag Sportvisserij Oost Nederland

Jeugddag Sportvisserij Oost Nederland

publicatiedatum: Donderdag, 10 mei 2018

Op zaterdag 26 mei a.s. is het Nationale Hengeldag, de dag dat Sportvisserij Oost Nederland traditiegetrouw haar jaarlijkse jeugddag organiseerd. Deze keer wordt de jeugddag opnieuw rondom de Drostenkampvijvers in Raalte georganiseerd. Wij nodigen u en uw jeugdleden van harte uit om erbij te zijn.

Lees verder

Sportvisserij Oost-Nederland Visgidsen Demodag 2 juni 2018

Sportvisserij Oost-Nederland Visgidsen Demodag 2 juni 2018

publicatiedatum: Donderdag, 10 mei 2018

Op zaterdag 2 juni organiseert Sportvisserij Oost-Nederland i.s.m. enkele Vakbekwame Visgidsen een visgidsen demodag vanuit de Jachthaven in Hattem. Maak tijdens deze dag kennis met verschillende visgidsen en hun eigen visserijen. Je kunt onder leiding van visgids Sven vissen met een vaste stok in de haven van Hattem. Visgids Frans neemt je mee in zijn Hobie viskajak om op roofvis in het Apeldoorns Kanaal te vissen of stap aan boord bij Visgidsen Ingmar of Tim om vanuit een volledig uitgeruste visboot op de IJssel te vissen. Ook zijn er vrijwilligers van HSV Helpt Elkander aanwezig om te vissen met bezoekers vanaf de minder validen visplaats. De toegang is gratis!

Lees verder

Jubileumwedstrijden

Jubileumwedstrijden

publicatiedatum: Woensdag, 9 mei 2018

RIJSSEN - Hengelsportvereniging “Ons Vermaak” uit Rijssen organiseert jubileumwedstrijden in verband met het 80-jarige bestaan.

Lees verder

GJ Visscher vist Twentekanaal leeg en wint 2e wedstrijd

GJ Visscher vist Twentekanaal leeg en wint 2e wedstrijd

publicatiedatum: Zaterdag, 5 mei 2018

GJ Visscher heeft de 2e wedstrijd van de zomercompetitie met overmacht gewonnen. Hij wist een net vol grote baarzen te vangen en viste daarmee iedereen naar huis. Het parcours was het Twentenaal aan de zandpad bij Eefde, een prachtig stukje viswater met veel vis. Het weer was schitterend, we hebben de hele dag lekker warm in de zon gezeten. Alleen de vis en met name de voorns lieten het een beetje afweten. Iedereen had wel vis maar daar moest wel de nodige moeite voor gedaan worden. Maar niet geklaagd, we hebben een prachtige visdag gehad.
Voor de uitslag, de tussenstand en een fotoverslag -> kijk onder Wedstrijden, Uitslagen.

Lees verder

Gert Jansen wint 1e wedstrijd zomercompetitie

Gert Jansen wint 1e wedstrijd zomercompetitie

publicatiedatum: Zaterdag, 21 april 2018

Gert Jansen heeft de 1e wedstrijd van de zomercompetitie 2018 gewonnen. Het parcours was het Twentekanaal zwaaikom bij de Waarbeek. Het weer was prachtig maar doordat de brasem paaide, werd er niet heel veel gevangen, er vielen zelfs 5 nullen. Gert kreeg ze er wel op en wist bijna 17 kilo te vangen.
Voor de uitslag, de stand na 1 wedstijd en een fotoverslag zie onder Wedstrijden, Uitslagen

Lees verder

Jeugdcursus 2018

Jeugdcursus 2018

publicatiedatum: Woensdag, 14 maart 2018

Hengelsportvereniging “Ons Vermaak” uit Rijssen organiseert in de maanden april en mei opnieuw een jeugdviscursus. Het vissen leeft flink onder de Rijssense jeugd. Dat zien we elk jaar terug in zowel de jeugdwedstrijden als in de jeugdviscursus. Daarom zal ook in 2018 de jeugdviscursus weer georganiseerd worden. Deze jeugdviscursus is bedoeld voor jonge vissertjes om de beginselen van het vissen met de vaste hengel onder de knie te krijgen. Tijdens de cursus leren de meisjes en jongens verschillende vissen herkennen en hoe deze vissen leven. Ze gaan oefenen met het aanzetten van een haakje aan de lijn, het uitloden van een dobber en samen gaan we een lijntje maken. De lijntjes worden op maat gemaakt voor de eigen hengel van de vissertjes, deze dienen ze de tweede avond mee te brengen. Er wordt uitgelegd hoe lokvoer werkt en hoe aas op de haak wordt gezet. De laatste avond wordt er gevist om het geleerde in de praktijk te brengen waarbij we samen aan de verenigingsvijver gaan vissen.

Lees verder

Erik Nijland winterkampioen 2017

Erik Nijland winterkampioen 2017

publicatiedatum: Zaterdag, 2 december 2017

Erik Nijland is naast zomerkampioen ook winterkampioen van 2017 geworden. In voetbaltermen gezegd: hij heeft de dubbel gepakt. Zijn leidende positie kwam in de laatste wedstrijd niet meer in gevaar maar hij moest tot het uiterste gaan om een paar kleine visjes te vangen. Het was namelijk weer eens een bar slechte wedstrijd, waarschijnlijk door het koude mistige vriesweer liet de vis het volledig afweten. Slechts 7 van de 18 deelnemers wisten een visje te vangen en vaak waren het dan kleine baarsjes of grondels (donderpadjes). Er werden maar 2 brasems gevangen. Wim Dannenberg had de grootste met 1.795 gram en werd de dagwinnaar. Harmen Ligtenberg werd 2e met 1,430 gram en Erik Nijland met een stuk of vijf grondels 3e met 75 gram. Het klassement ging door deze wedstrijd behoorlijk op de kop. Gerard Baan, Gert-Jan ten Hove en Jan Dannenberg hadden geen vis en vielen uit de top van het klassement.
De afsluitende soep en prijsuitreiking bij Het Witte Hoes maakte alles weer goed. Erg gezellig om met zijn allen te genieten van een heerlijke stevige erwtensoep en na te praten over de wedstrijden. Daarbij dan ook nog keuze uit prachtige prijzen die Erik Nijland weer had geregeld en je snapt gelijk waarom iedereen volgende keer weer enthousiast mee wil doen.
Voor de uitslag en de eindstand en leuke foto's -> Kijk onder Wedstrijden, Uitslagen.

Lees verder

A.J. Bruggink wint 4e viswedstrijd

A.J. Bruggink wint 4e viswedstrijd

publicatiedatum: Zaterdag, 18 november 2017

Was het de vorige keer nog supersuperslecht met allemaal nullen, deze keer op zaterdag 18 november was het wonderful goed. En dat in hetzelfde water alleen deze keer op de steigers van de jachthaven. Het weer was bar en boos maar de vis was massaal de haven in getrokken en dat maakte alles goed. Een bijzonder parcours, de steigers drijven op het water, de diepte kan daardoor variëren. En diep was het, ruim 5 meter water er stond er maar liefst. Je moest wel opletten met de harde wind want als er wat in het water valt (bv een hengeldeel) dan ben je het kwijt. Arie Bruggink koos in tegenstelling tot alle anderen voor de feeder en bracht veel pieren. Dat zorgde ervoor dat hij in het laatste deel van de wedstrijd met 2 grote snoekbaarzen (!) en 2 dikke platten de winst naar zich toe trok met bijna 12 kilo. Tegen zoveel geweld konden de voornvissers niet op, die kwamen niet verder dan ruim 7 kilo. Totaal werd er 90 kilo gevangen, een gemiddelde van bijna 5,5 kilo per visser.
Voor de uitslagen, de tussenstand en een aantal mooie sfeerfoto's -> Zie onder Wedstrijden, Uitslagen.

Lees verder

Geen enkele vangst 3e wedstrijd

Geen enkele vangst 3e wedstrijd

publicatiedatum: Zaterdag, 18 november 2017

De 3e wedstrijd van de wintercompetitie op zaterdag 4 november in de kom bij de jachthaven in Deventer, is er een om snel te vergeten. Het lukte niemand om een visje te vangen. De tussenstand blijft ongewijzigd.

Lees verder

Jeugddag met Anja Groot

Jeugddag met Anja Groot

publicatiedatum: Dinsdag, 24 oktober 2017

Zaterdag 11 november organiseren we een jeugddag samen met Anja Groot. Download de flyer of kijk op facebook.

Lees verder