Nieuws

Milan Ligtenberg wint 2e wedstrijd wintercompetitie

Milan Ligtenberg wint 2e wedstrijd wintercompetitie

publicatiedatum: Zaterdag, 20 oktober 2018

Milan Ligtenberg heeft de 2e wedstrijd van de wintercompetitie gewonnen. Het parcours was kanaal Almelo de Haandrik bij Brucht. Vorig jaar werden er op dit stuk in dezelfde periode volop voorns gevangen maar door het warme weer zitten de voorns er nog niet. Er werden vandaag alleen maar baarzen gevangen en geen enkele andere vissoort. Daarbij zaten ook prachtige exemplaren zoals de foto's laten zien. De jeugd neemt het van de oude garde over. Zoals gezegd Miland werd 1e met ruim 2 kilo, Peter Visscher werd 4e en Jan Arne van Asselt 6e. En als we naar de tussenstand kijken wordt het helemaal duidelijk: 1e Milan Ligtenberg, 2e Jan Arne van Asselt en 5e Peter Visscher.
Voor de uitslag, tussenstand en mooie foto's -> kijk onder Wedstrijden, Uitslagen

Lees verder

Laatste wedstrijd Youth Challenge op 28 oktober in Limburg

Laatste wedstrijd Youth Challenge op 28 oktober in Limburg

publicatiedatum: Zaterdag, 20 oktober 2018

Dit jaar wordt voor het eerst de Youth Challenge gevist, een reeks wedstrijden in verschillende federatiegebieden voor jeugd tot en met 24 jaar. Op zondag 28 oktober a.s. vindt de laatste wedstrijd in de reeks plaats in Limburg. Het belangrijkste is dat je niet lid hoeft te zijn van de organiserende federatie. Dus als je bijvoorbeeld lid bent van Sportvisserij Oost-Nederland, mag je de wedstrijd die een andere federatie organiseert, gewoon meedoen.

Lees verder

Veel karpers op De Leeghte

Veel karpers op De Leeghte

publicatiedatum: Dinsdag, 16 oktober 2018

Tijdens de karperwedstrijd op De Leeghte werd dit jaar veel vis gevangen. Het weer speelde ook enorm mee. Waar we vorig jaar bijna van de kist af regenden konden we nu in het zonnetje zitten. De winnaar, Harmen Ligtenberg, wist met de vaste stok maar liefst 47 kg karpers in het net te krijgen waaronder een exemplaar van dik 9 kg. Goede tweede was Wim Dannenberg met 42 kg en derde Gert-Jan ten Hove met bijna 26 kg. In totaal werd er 322 kg vis gevangen. Op de site een aantal foto's, hierbij staat ook de uitslag.

Lees verder

Gerard Lankamp wint 1e wedstrijd wintercompetitie

Gerard Lankamp wint 1e wedstrijd wintercompetitie

publicatiedatum: Zaterdag, 6 oktober 2018

Gerard Lankamp heeft de 1e wedstrijd van de wintercompetitie 2018 gewonnen aan de visvijver Nijverdalseweg met 1.975 gram. Nou ja, wintercompetitie? Het was strak blauw en ruim boven de 20 graden, leek meer de zomercompetitie. Maar liefst 22 vissers hebben zich ingeschreven voor de wintercompetitie waarvan er vandaag 18 meevisten. De vangsten vielen nogal tegen. Met name de grotere vis liet het afweten op 1 platte na en wat mooiere voorns. Om mee te doen moest je dus wat bonusvissen vangen of grote aantallen. Dat kunnen de jongelui als de besten. Milan Ligtenberg werd knap 2e vandaag met 1.235 gram en zijn maatje Jan Arne van Asselt 4e met 920 gram net achter Erik Nijland met 1.140 gram. Dat belooft nog wat voor de toekomst met zulke goede jonge vissers.
Voor de uitslag, het tussenklassement en wat mooie foto's (met dank aan Jan Arne van Asselt) -> zie onder Wedstrijden, Uitslagen

Lees verder

Jan van de Bovenkamp - 30 oktober

Jan van de Bovenkamp - 30 oktober

publicatiedatum: Maandag, 1 oktober 2018

Op dinsdag 30 oktober verzorgt Jan Van de Bovenkamp een avond over voer nieuwe stijl. Deze avond is gratis toegankelijk. De avond wordt gehouden in speeltuin Irene en is toegankelijk voor alle leden van Ons Vermaak Rijssen. Jan is bij velen bekend vanwege zijn werk voor Evezet lokvoer en zijn zeer verdienstelijke vissen voor onder andere het Team Evezet. Degenen die hem al kennen weten dat dit een zeer leuke en informatieve avond gaat worden. Komt allen. Inloop om 19.00 uur, start lezing om 19.30.

Lees verder

Karperwedstrijd De Leeghte op 13 oktober

Karperwedstrijd De Leeghte op 13 oktober

publicatiedatum: Vrijdag, 7 september 2018

Zaterdag 13 oktober wordt er een karperwedstrijd georganiseerd voor leden op de Leeghte.
- Er wordt gevist van 10 tot 15 uur, de loting is om 08:30 uur.
- Schepnet en leefnet wordt voor gezorgd, je moet zelf je schepnetsteel meenemen.
- Er mag max. 25 kilo karper in 1 leefnet.
- De haken moeten verplicht weerhaakloos zijn.
- Er mag alleen met nylon gevist worden, dus geen gevlochten lijn.
- Hengelkeuze vrij.
- Inchrijfgeld 12,50 euro per persoon, graag vooraf opgeven en betalen bij Arie Bruggink of Harmen Ligtenberg (06-12 35 45 47).
Er wordt gevist in de grote vijver waar plaats is voor 16 vissers. Bij meer dan 16 deelnemers kan er nog een kleine vijver bijgehuurd worden. Hierin zitten veel kleinere karpers en mag alleen met de vaste stok gevist worden.

Lees verder

Fotowedstrijd 2018

Fotowedstrijd 2018

publicatiedatum: Maandag, 16 juli 2018

Beste jeugdleden van Ons Vermaak Rijssen. Net zoals de afgelopen jaren is er ook dit jaar weer een fotowedstrijd. Stuur ons je mooiste / grappigste / leukste foto van een onderwerp wat te maken heeft met vissen en waar je zelf ook bij op staat. hierbij nog een keer de winnende foto van 2017. Insturen kan tot eind september 2018. In oktober bepalen we wat de mooiste foto's zijn en de eerste 3 krijgen een leuke prijs. Stuur je foto naar onsvermaakrijssen@gmail.com. Wel graag in een hoge resolutie zodat we ze kunnen gebruiken voor het clubblad. Vanzelfsprekend moet de foto rechtenvrij zijn en geef je ons met het opsturen toestemming om de foto vrij te gebruiken.

Lees verder

Jan Arne van Asselt wint wedstrijd, Gert Jansen zomerkampioen 2018

Jan Arne van Asselt wint wedstrijd, Gert Jansen zomerkampioen 2018

publicatiedatum: Woensdag, 11 juli 2018

De jeugd neemt het langzamerhand over en daar zijn we erg blij mee. Vandaag werd jeugdlid Jan Arne van Asselt 1e, zijn maatje Milan Ligtenberg 2e en ook nog een jonge Roy Brinks 3e. Gert Jansen werd 5e en besliste daarmee de strijd met Gertjan Ligtenberg om het kampioenschap in zijn voordeel. Weer is hij de beste van de vereniging voor de tigste keer.
Voor de uitslag, de eindstand en wat mooie foto's zie onder Wedstrijden, Uitslagen
Bedankt voor jullie deelname en hopelijk tot ziens op de prijsuitreiking en bij de wintercompetitie.

Lees verder

Gert Jansen wint wedstrijd aan de IJssel bij Wilp

Gert Jansen wint wedstrijd aan de IJssel bij Wilp

publicatiedatum: Zaterdag, 7 juli 2018

Het was erg warm op zaterdag 7 juli aan de IJssel bij Wilp. Toch werd er nog redelijk vis gevangen door de 16 deelnemers. Gert Jansen wist zoals wel vaker op dit water de winst naar zich toe te trekken met 8 kilo, G. Lankamp werd 2e met ruim 7 kilo en Jan Arne van Asselt werd knap 3e. Hij deed dit door een heuse meerval van 82 centimeter te vangen. Bij mijn weten de eerste die ooit tijdens de wedstrijden van Ons Vermaak is gevangen. Gert Jansen verstevigde met deze winst zijn koppositie in het tussenklassement maar als we het slechtste resultaat eraf trekken dan staat G. J. Ligtenberg er iets beter voor. De laatste wedstrijd (inhaalwedstrijd nr 3) op dinsdag 10 juli moet de beslissing brengen.
Voor de uitslag, het tussenklassement, het tussenklassement met aftrek van het slechtste resultaat en wat mooie foto's -> kijk onder Wedstrijden, Uitslagen.

Lees verder

Fotooooooos

Fotooooooos

publicatiedatum: Zaterdag, 30 juni 2018

de foto's van de vierde jeugdwedstrijd staan online, die van de prijsuitreiking van de jeugdwedstrijden en foto's van de jeugdkorpswedstrijd volgen vanmiddag.

Lees verder