Nieuws

Jeugdcurusu 2018

Jeugdcurusu 2018

publicatiedatum: Woensdag, 14 maart 2018

Hengelsportvereniging “Ons Vermaak” uit Rijssen organiseert in de maanden april en mei opnieuw een jeugdviscursus. Het vissen leeft flink onder de Rijssense jeugd. Dat zien we elk jaar terug in zowel de jeugdwedstrijden als in de jeugdviscursus. Daarom zal ook in 2018 de jeugdviscursus weer georganiseerd worden. Deze jeugdviscursus is bedoeld voor jonge vissertjes om de beginselen van het vissen met de vaste hengel onder de knie te krijgen. Tijdens de cursus leren de meisjes en jongens verschillende vissen herkennen en hoe deze vissen leven. Ze gaan oefenen met het aanzetten van een haakje aan de lijn, het uitloden van een dobber en samen gaan we een lijntje maken. De lijntjes worden op maat gemaakt voor de eigen hengel van de vissertjes, deze dienen ze de tweede avond mee te brengen. Er wordt uitgelegd hoe lokvoer werkt en hoe aas op de haak wordt gezet. De laatste avond wordt er gevist om het geleerde in de praktijk te brengen waarbij we samen aan de verenigingsvijver gaan vissen.

Lees verder

Erik Nijland winterkampioen 2017

Erik Nijland winterkampioen 2017

publicatiedatum: Zaterdag, 2 december 2017

Erik Nijland is naast zomerkampioen ook winterkampioen van 2017 geworden. In voetbaltermen gezegd: hij heeft de dubbel gepakt. Zijn leidende positie kwam in de laatste wedstrijd niet meer in gevaar maar hij moest tot het uiterste gaan om een paar kleine visjes te vangen. Het was namelijk weer eens een bar slechte wedstrijd, waarschijnlijk door het koude mistige vriesweer liet de vis het volledig afweten. Slechts 7 van de 18 deelnemers wisten een visje te vangen en vaak waren het dan kleine baarsjes of grondels (donderpadjes). Er werden maar 2 brasems gevangen. Wim Dannenberg had de grootste met 1.795 gram en werd de dagwinnaar. Harmen Ligtenberg werd 2e met 1,430 gram en Erik Nijland met een stuk of vijf grondels 3e met 75 gram. Het klassement ging door deze wedstrijd behoorlijk op de kop. Gerard Baan, Gert-Jan ten Hove en Jan Dannenberg hadden geen vis en vielen uit de top van het klassement.
De afsluitende soep en prijsuitreiking bij Het Witte Hoes maakte alles weer goed. Erg gezellig om met zijn allen te genieten van een heerlijke stevige erwtensoep en na te praten over de wedstrijden. Daarbij dan ook nog keuze uit prachtige prijzen die Erik Nijland weer had geregeld en je snapt gelijk waarom iedereen volgende keer weer enthousiast mee wil doen.
Voor de uitslag en de eindstand en leuke foto's -> Kijk onder Wedstrijden, Uitslagen.

Lees verder

A.J. Bruggink wint 4e viswedstrijd

A.J. Bruggink wint 4e viswedstrijd

publicatiedatum: Zaterdag, 18 november 2017

Was het de vorige keer nog supersuperslecht met allemaal nullen, deze keer op zaterdag 18 november was het wonderful goed. En dat in hetzelfde water alleen deze keer op de steigers van de jachthaven. Het weer was bar en boos maar de vis was massaal de haven in getrokken en dat maakte alles goed. Een bijzonder parcours, de steigers drijven op het water, de diepte kan daardoor variëren. En diep was het, ruim 5 meter water er stond er maar liefst. Je moest wel opletten met de harde wind want als er wat in het water valt (bv een hengeldeel) dan ben je het kwijt. Arie Bruggink koos in tegenstelling tot alle anderen voor de feeder en bracht veel pieren. Dat zorgde ervoor dat hij in het laatste deel van de wedstrijd met 2 grote snoekbaarzen (!) en 2 dikke platten de winst naar zich toe trok met bijna 12 kilo. Tegen zoveel geweld konden de voornvissers niet op, die kwamen niet verder dan ruim 7 kilo. Totaal werd er 90 kilo gevangen, een gemiddelde van bijna 5,5 kilo per visser.
Voor de uitslagen, de tussenstand en een aantal mooie sfeerfoto's -> Zie onder Wedstrijden, Uitslagen.

Lees verder

Geen enkele vangst 3e wedstrijd

Geen enkele vangst 3e wedstrijd

publicatiedatum: Zaterdag, 18 november 2017

De 3e wedstrijd van de wintercompetitie op zaterdag 4 november in de kom bij de jachthaven in Deventer, is er een om snel te vergeten. Het lukte niemand om een visje te vangen. De tussenstand blijft ongewijzigd.

Lees verder

Jeugddag met Anja Groot

Jeugddag met Anja Groot

publicatiedatum: Dinsdag, 24 oktober 2017

Zaterdag 11 november organiseren we een jeugddag samen met Anja Groot. Download de flyer of kijk op facebook.

Lees verder

Jan Dannenberg wint bij Brucht

Jan Dannenberg wint bij Brucht

publicatiedatum: Zaterdag, 21 oktober 2017

Jan Dannenberg heeft de 2e wedstrijd van de wintercompetitie gewonnen op zaterdag 21 oktober 2017. Parcours was kanaal Almelo-De Haandrik bij Brucht. Een prachtig stukje water waar de winterdag aardig wat vis zit. Er waren vandaag dan ook geen nullen. Het waaide stevig en in de morgen regende het maar in de middag werd het steeds beter en kwam de zon er zelfs bij. Erik Nijland werd 2e en staat in het tussenklassement al een straatlengte voor op de concurrentie.
Voor de uitslag, het tussenklassement en wat mooie foto's -> zie onder Wedstrijden, Uitslagen

Lees verder

Erik Nijland wint 1e wedstrijd wintercompetitie

Erik Nijland wint 1e wedstrijd wintercompetitie

publicatiedatum: Zaterdag, 7 oktober 2017

Erik Nijland heeft de eerste wedstrijd van de wintercompetitie 2017 gewonnen. Hij wist maar liefst 4 dikke brasems met de feeder te vangen en klokte daarmee 7.670 gram, ruim voldoende voor de winst. Het was biester weer, harde wind en miezerige regen, geen lekker nazomerweertje dus. Het was op de meeste plaatsen hard werken om een visje te vangen. Roy Brinks werd knap 2e met een mooi netje vol en good old G. Jansen werd 3e.
Voor foto's, de uitslag en de tussenstand -> Zie onder Wedstrijden, Uitslagen.

Lees verder

Prijsuitreiking senioren

Prijsuitreiking senioren

publicatiedatum: Maandag, 25 september 2017

Vrijdagavond 22 september is de prijsuitreiking van de zomercompetitie van de senioren geweest. Erik Nijland wist de titel te bemachtigen en mag zich zomerkampioen 2017 noemen. Ook werden deze avond de bekers aan de eerste 5 van de jeugdwedstrijden uitgereikt. Hierna was er een verloting en werden een aantal rondes bingo gespeeld onder het genot van een lekker balletje of een zoute haring en een natje. Al met al een gezellige avond!

Lees verder

Schoolviswedstrijd 2017

Schoolviswedstrijd 2017

publicatiedatum: Woensdag, 20 september 2017

De schoolviswedstrijd 2017 is gevist op zaterdag 16 september. Er deden in totaal 7 scholen mee voor de kampioensbeker. Er werd zeer slecht vis gevangen, het was peuteren om een visje. Toch is er door de deelnemers fanatiek gevist. Uiteindelijk wist de Haarschool met de eer te gaan strijken met in totaal 460 cm vis, gevolgd door de "In den Climtuin" met 111 cm. Derde was de Wilhelminaschool met 65 cm vis. De foto´s staan op de site.

Lees verder

Foto's koppelwedstrijd Cliniclowns

Foto's koppelwedstrijd Cliniclowns

publicatiedatum: Woensdag, 20 september 2017

De foto's van de koppelwedstrijd voor het goede doel Cliniclowns staan op de site.

Lees verder